FinansWatch

Danske Bank overvejer forbud mod medarbejderkøb af kryptovalutaer

Efter Nordea har forbudt sine medarbejdere at handle kryptovalutaer som bitcoins, melder Danske Bank ud, at man også her overvejer et forbud.

Kenni Leth Danske Bank
Kenni Leth, pressechef i Danske Bank. Foto: Ricky John Molloy

Danske Bank overvejer at indføre et forbud mod, at bankens ansatte må købe kryptovalutaer.

Det skriver finans.dk, efter at Nordea mandag annoncerede et forbud over for sine 31.000 medarbejdere, og Sydbank allerede 21. december indførte et forbud.

"Vi er også skeptiske overfor kryptovalutaer på grund af den manglende transparens. Derfor anbefaler vi heller ikke medarbejdere at købe kryptovalutaer, men vi har ikke et egentligt forbud. Om der skal være et egentligt forbud, må tiden vise," siger Kenni Leth, pressechef i Danske Bank ifølge finans.dk.

Nordea ønsker med sit forbud at hindre, at medarbejdere havner i en uetisk - eller måske endda ligefrem direkte kriminel - situation.

Tvinges ikke til at sælge

Nordea orienterede de ansatte om de nye regler mandag, men de træder dog først i kræft 28. februar, og ansatte, der allerede har købt kryptovalutaer, tvinges ikke til at sælge.

Nordeas topchef, Casper von Koskull, har tidligere offentligt udtalt sig meget kritisk om kryptovalutaer og sagde i december 2017 til nyhedsbureauet Bloomberg, at historien viser, at nye valutaer kommer og går.

Han sammenlignede bitcoin med tulipanboblen i 1630'erne i Holland, hvor priserne på tulipanløg pludselig steg voldsomt for til sidst at falde sammen og skabte økonomisk krise i Holland.

"Hvis du tillader det at leve uden nogen kontrol, så - givet alle de milliarder, vi bruger på finansiel regulering i det finansielle system - mener jeg faktisk, at det er en joke, at sådan noget som bitcoin findes," sagde han ifølge Bloomberg.

 

/ritzau/FINANS

31.000 Nordea-ansatte får forbud mod at købe bitcoins

Nationalbanken: Kryptovalutaer er ikke valutaer

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere