FinansWatch

Avis: Swedbank-direktør i spil til Danske Bank

Der er tætte bånd mellem den svenske aktivistfond Cevian og Swedbanks nuværende direktør, Michael Wolf. Nu er han i spil til posten som Straarups afløser, skriver Børsen.

Foto: VICTOR LUNDBERG

Den svenske aktivistfond Cevians opkøb i Danske Bank bringer nu en ny kandidat i spil til posten som ordførende direktør i Danske Bank.

Det skriver dagsbladet Børsen. Ifølge avisen er den nuværende topchef i Swedbank, Michael Wolf, meget tæt forbundet med Cevian, idet han tidligere er blevet sat ind som afrydder i flere af de selskaber, som Cevian er gået ind i.

“Der er en chance for, at de vil bringe Michael Wolf ind i Danske. De har brugt ham til restrukturering før, både i Skandia og i Intrum Justitia. Det ville give god mening,” siger Ronny Rehn, aktieanalytiker i finanshuset Keefe, Bruyette & Woods til Børsen.

Michael Wolf har været topchef i Swedbank siden marts 2009. Før det var han CEO i Intrum Justitia, ligesom han før det har haft ledende stillinger i Skandia.

"Topkandidat"

Børsen citerer en ”erfaren headhunter, der arbejder internationalt inden for den finansielle verden” for, at Wolf ville være super interessant til posten.

“Michael Wolf er en topkandidat. Det er super interessant, hvis det skal være ham. Spørgsmålet er, om processen med at finde Peter Straarups afløser, er så langt, at det er for sent. Men det kan være, at Cevian allerede har arbejdet så meget med det, at de på nuværende tidspunkt har andre institutionelle investorer med sig,” lyder det fra headhunteren.

Der er dog også faktorer, der taler imod, at Wolf stulle være på vej til at indtage tronen i Danske Bank. En anonym kilde peger på netop det tætte bånd til Cevian som en hindring.

Ifølge Børsen ville Cevian i går ikke sige noget om, hvorvidt Michael Wolf er kapitalfondens kandidat. Heller ikke Michael Wolf ville kommentere på muligheden.

Overblik: Læs alt om Cevians opkøb i Danske Bank

Rettet 10.02. Michael Wolf var indtil november CEO for Intrum Justitia.

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs