FinansWatch

Kolding: Cevian bakker op om nuværende kurs

Den nye storaktionær i Danske Bank, den svenske kapitalfond Cevian Capital, bakker op om om kursen i Danske Bank, lyder det fra Danske Banks bestyrelsesformand, Eivind Kolding. Opdateret.

Her til morgen meddelte den svenske kapitalfond Cevian, at man ejer over 5 pct. af aktierne i Danske Bank.

Bankens bestyrelsesformand, Eivind Kolding, er enig med kapitalfonden i, at kursen skal op.

“Cevian Capital har i dialogen, vi har haft på det seneste, tilkendegivet sin opbakning til den kurs, Danske Bank har lagt, som bl.a. omfatter initiativer til forhøjelse af indtjeningen og omkostningsreduktioner. Cevian fremhæver i sin pressemeddelelse Danske Banks stærke markedsposition og balance. Jeg deler Cevians opfattelse af, at dagens kursniveau ikke afspejler Danske Banks langsigtede værdiskabelse, og byder dem velkommen i aktionærkredsen,” siger Danske Banks bestyrelsesformand Eivind Kolding i en skriftlig meddelelse til FinansWatch.

Fra Cevian Capital lyder det, at banken har en attraktiv markedsposition.

"Danske Bank har en stærk balance og besidder en attraktiv markedsposition. Den langsigtede fundamentale værdi af Danske Bank er ikke afspejlet i den nuværende
lave aktiekurs. Vi støtter den igangværende proces med at gøre Danske Bank til en af de stærkeste og mest profitable banker i den nordiske region. Som en engageret ejer ser vi frem til at arbejde sammen med bestyrelsen, direktionen og øvrige aktionærer," skriver Cevian Capitals direktør Lars Förberg i en meddelelse.

Børshaj bytter svensk bank ud med Danske

ATP: Svært ved at se det negative i aktivistfonde

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs