FinansWatch

Analytiker: Positivt med Cevian som ny storinvestor

Den svenske kapitalfond Cevian Capitals opkøb i aktien i Danske Bank kan meget vel give anledning til en positiv kursreaktion for aktien fra åbningen tirsdag. (Opdateret)

At store aktionærer køber op sender et stærkt signal, selvom det ikke ventes at ændre så meget på selve forretningen. Det vurderer Jyske Banks bankanalytiker Christian Hede.

"I forhold til aktien i dag er det bestemt positivt, at der er en stor seriøs investor, som går ind i banken og smider penge efter den. Mere skal man nok ikke lægge i det, men det kan sagtens give en positiv reaktion i aktien i forhold til markedet i dag," siger Christian Hede til Ritzau Finans.

Danske Bank kunne tirsdag morgen fortælle, at Cevian Capital har øget sin beholdning i Danske Bank til 5,02 pct. Christian Hede vurderer, at Cevian er klar til at holde aktieposten i længere tid, for at få del i den opside, han vurderer der ligger for aktien.

”Cevian går efter indflydelse, det er der ingen tvivl om. Og jeg synes også, man skal bide mærke i, at de er langsigtede investorer,” siger Christian Hede.

Lægge hånd under aktien

Han vil nu afvente hvor stor en del af aktierne Cevian vil købe.

”Hvis de ønsker mere end de 5 pct., som de har nu, så vil det lægge en hånd under aktien,” siger Jyske Bank-analytikeren.

Hvordan tror du at Danske Banks storaktionær A. P. Møller – Mærsk vil forholde sig til Cevians entré i ejerkredsen?

”Det kommer an på, hvor aggressive Cevian er. Mærsk er ikke interesseret i at fremstå som nogle der ejermæssigt bare sidder passivt. Så Cevians entré kan sparke til den proces de allerede har gang i med at finde en ny CEO. Og det kan også være, at banken skal igennem et strategiskifte. Så deres entré kan komme til at sætte ekstra fart i nogle allerede igangværende processer, hvilket er positivt. For på investorsiden ser man gerne, at der sker noget nyt det pauvre afkast de seneste ti år taget i betragtning," siger han.

Potentiale for at stige

"Det er nok noget, som de giver noget tid, og i min verden er Danske Bank også en af dem, som har et godt potentiale for at stige meget. Så det kan vise sig at være en fornuftig forretning for alle parter," siger Christian Hede.

Allerede mandag var det fremme, at Cevian havde købt en stor post i et dansk selskab, men det var ikke klart hvilket.

"Danske Bank har en stærk balance og besidder en attraktiv markedsposition. Den langsigtede fundamentale værdi af Danske Bank er ikke afspejlet i den nuværende lave aktiekurs. Vi støtter den igangværende proces med at gøre Danske Bank til en af de stærkeste og mest profitable banker i den nordiske region. Som en engageret ejer ser vi frem til at arbejde sammen med bestyrelsen, direktionen og øvrige aktionærer," udtaler Cevian Capitals direktør Lars Förberg i en meddelelse.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs