Analytiker: Irsk mareridt en positiv kurstrigger i Danske

Jyske Banks analytiker Christian Hede mener, der er kurspotentiale i Danske Bank-aktien, fordi forventningerne er så lave, at der skal ganske lidt til, før det opfattes positivt.
Foto: Jonas Pryner Andersen
Foto: Jonas Pryner Andersen
Af Ritzau Finans

Efter et noget skuffende regnskab fra Nordea og med Jyske Banks nedjustering af Sydbank aktien, ser det ikke lyst ud for de danske bankaktier. Men Danske Bank-aktien vil på den længere bane vise sig, at være en rigtig god forretning, mener Jyske Markets aktieanalytiker Christian Hede.

Ifølge aktieanalytikeren er Danske Bank aktien på lang sigt kraftigt undervurderet. Ifølge Christian Hede er forventningerne til Danske Banks regnskab mere realistiske, fordi banken formår at kommunikere med sine investorer og kortlægge de problemer, der eventuelt kan vise sig i det kommende regnskab.

Mere urealistiske forventninger til Sydbank

- Danske Bank-aktien er undervurderet, og derfor vil de ikke skuffe helt så meget som for eksempel Sydbank, hvor forventningerne på markedet er mere urealistisk positive, vurderer aktieanalytikeren.

Samtidigt påpeger Christian Hede, at Danske Bank bliver påvirket på nogle områder, som han tror på lang sigt kan være en fordel. Her taler han specifikt om Irland og det faktum at Danske Bank er en storbank i Europa.

- Jeg er en af dem, der tror på, at der kommer en forløsning på det Sydeuropæiske problem. Det vil smitte af på de europæiske bankaktier, der har en eksponering mod PIIGS-landende, konstaterer Christian Hede.

Rebound-effekt

Aktieanalytikeren er samtidigt overbevist om, at det irske hul i jorden, der har drænet banken for penge kvartal efter kvartal, er ved at vende til det bedre.

Derved vil den rebound-effekt, der kommer fra Danske Bank, være betydeligt større end hos både Sydbank og Nordea.

- Paradoksalt nok opfatter vi den meget negative stemning omkring Danske Banks tilstedeværelse i Irland som en positiv trigger for aktiekursen. Vi opfatter problemerne i Irland som massive, men vi forventer også, at problemet inden for relativt få kvartaler vil være skrevet helt ned til stort set ingenting, siger Christian Hede.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også