Finansministeren er helt uenig med Danske Bank

Renten vil stige med Thorning og Søvndal ved roret, fastholder finansministeren, selv om Danske Bank i en analyse har konkluderet det ikke gør nogen forskel for økonomien om rød eller blå blok vinder valget.
Foto: CHRISTOFFERSEN EMIL RYGE
Foto: CHRISTOFFERSEN EMIL RYGE

Selv om Danske Bank har sendt en analyse ud til udenlandske investorer om, at der ikke vil ske nævneværdigt med dansk økonomi, hvis Socialdemokraterne og SF vinder valget, holder finansminister Claus Hjort Frederiksen ( V) fast i sin kritik af den røde plan. Det skriver Berlingske.

”De udenlandske investorer og finansmarkederne lægger vægt på den førte politik. Erfaringen i de senere år har været, at der hele tiden skal præsteres konkrete initiativer, som fører frem til en konsolidering af økonomien. Så der vil blive lagt meget mærke til, hvilken politik, der bliver ført," siger finansministeren til avisen, der kalder S og SFs plan for utroværdig.

”Jeg skal ikke udtale mig om Danske Banks ekspertise. Jeg kan bare sige, at set fra finansministerstolen, set fra finansministerrådet, og fra de mange internationale drøftelser, så vil der blive lagt meget meget mærke til det, hvis man afviger fra den kurs,” siger finansministeren om analysen fra Danske Markets.

SFs finansordfører Ole Sohn er ikke overraskende glad for analysen. Han kræver nu en beklagelse fra såvel statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og Claus Hjort Frederiksen (V).

Opdateret 17.55: Danske Bank har efterfølgende slået fast, at de mener, der er forskel på konsekvenserne af de to blokkes forslag, og at der er huller i den røde plan. Læs mere her.

Danske Bank afviser avishistorie

Danske Bank: Rødt eller blåt er lige godt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også