FinansWatch

Danske Bank: Rødt eller blåt er lige godt

Dansk økonomi kommer ikke i farezonen, hvis S og SF vinder valget, mener Danske Bank ifølge ny analyse. Danske Bank får ros fra SF.

I en opsigtvækkende analyse til udenlandske investorer konkluderer økonomerne hos Danske Bank, at det gør ikke gør en nævneværdig forskel, om rød eller blå blok vinder valget den 15. september. Det skriver Berlingske lørdag.

En sejr til rød blok vil ikke udløse rentestigninger, og investorerne kan roligt fortsætte med at placere penge i Danmark, lyder det i analysen.

"Der er ingen grund til at tro, at dette vil betyde en helt anden hverdag. Tager du de politiske planer, så kan det godt være, at siger der er to veje, men de to veje kører forholdsvist parallelt," siger Danske Banks cheføkonom Steen Bocian til Berlingske.

Politik på midten

Den siddende regering frygter græske tilstande, hvis Helle Thorning-Schmidt (S) hiver valgsejren hjem.

"Nej, det forventer vi ikke. Vi forventer ikke negative udenlandske reaktioner," siger Bocian, og peger på, at den økonomiske politik foregår inde på midten uden rabiate udfald.

"Overordnet fører de begge en ekspansiv finanspolitik, og de holder spillereglerne i EU, og der er enighed om, at økonomien på langt sigt skal være holdbar," uddyber Bocian.

Hjort: Ikke troværdig

Regeringen har ellers opridset alvorlige økonomiske problemer, såfremt rød blok vinder valget. Renten vil stige med op til to procent og op mod 70.000 personer vil miste arbejdet, advarer regeringen.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen er da heller ikke enig i Danske Banks konklusioner.

"Den økonomiske politik, som Helle og Villy fører, er ikke økonomisk troværdig. De har et ufinansieret hul på 39 milliarder kroner, og de vil øge skatterne med over 30 milliarder kroner," siger ministeren.

"Det vil føre til stigende gældsætning og højere renter."

Finansordfører i SF, Ole Sohn, er mere end tilfreds med Danske Banks vurdering.

"Jeg vil godt rose Danske Bank, som jo ellers ikke lægger skjul på deres sympati for blå blok," siger Sohn til Berlingske.

(Ritzau)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs