FinansWatch

Danske Bank dropper rentestigning

50.000 boligejere og Danske Bank-kunder får alligevel ikke en rentestigning, som Danske Bank havde bebudet.

Det var en fejl, da Danske Bank hævede renten med 0,1 pct. for kunder med prioritetslån.

Det erkender vicedirektør hos Danske Bank Danmark, Klaus Johansen.

Rentestigningen var en del af Danske Banks forsøg på at lægge bankens stigende omkostninger til at låne penge efter finanskrisen over på kunderne:

"Har begået en fejl"

»Vi har begået en fejl, for selvom vi i det skriftlige materiale, vi har givet til kunderne, har mulighed for at hæve renterne, stemmer det ikke overens med det, vi mundtligt har meddelt kunderne. Derfor trækker vi rentestigningen tilbage, for kunderne skal kunne stole på det, vi siger,« forklarer Klaus Johansen, der nu sender et brev ud til kunderne, der aflyser rentestigningen. Dog vil nye prioritetslån-kunder få de stigende renter at føle.

Berører 50.000 kunder

Forløbet berører 50.000 danske bank-kunder med såkaldte prioritetslån plus.

Bankens øvrige kunder med både bank- og realkreditlån får dog i lighed med landets øvrige bankkunder stigende priser at føle, idet Danske Bank alene i år henter 2,5 mia. kr. hjem på rentestigninger.

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Omikron sender USA-frygtindeks op

Det såkaldte vix-indeks, der måler frygten på det amerikanske aktiemarked er steget markant de seneste dage, men er dog stadig langt fra da coronafrygten ramte første gang.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs