FinansWatch

Svenske børsaktivister tjente milliarder på Danske Bank

Ifølge den svenske børsaktivist Cevian har det været en god forretning, at fonden i 2011 købte sig ind i Danske Bank. Det skriver Berlingske Business.

Lars Forsberg, partner og medstifter af Cevian.

Den svenske aktivistfond, Cevian, er tilfreds med, at den i 2011 investerede i Danske Bank. Det skriver Berlingske Business.

"Danske Bank var en god investering for os," siger Lars Forsberg, partner og medstifter af Cevian, til Berlingske.

Fonden, der har en formue på næsten 100 mia. kr., fik en bestyrelsespost og var med til at få gennemføre ændringer i banken. Ifølge Lars Forsberg var man med til at få Thomas Borgen ind som adm. direktør, og man har fokuseret på at øge lønsomheden og på at skabe en mere simpel struktur med frasalg i blandt andet Irland.

Han vil ikke ud med, hvor meget Cevian har tjent på ejerskabet, men Danske Bank-aktien er fra 2011 til november 2017, hvor Cevian solgte sine sidste Danske Bank-aktier, steget med 273 pct. På det tidspunkt ejede fonden ni pct. af banken, og ifølge Berlingske Business er fortjenesten sandsynligvis over ti mia. kr.

Svenske investorer tjener styrtende på Danske Bank

Cevian Capital er ikke længere storaktionær i Danske Bank

Storaktionær reducerer til under 5 procent af Danske Bank

Forsiden lige nu

Danske Bank hyrer og Nordea fyrer

Der er stor forskel på udviklingen i antallet af medarbejdere i Danske Bank og Nordea. Mens der er blevet næsten 1.000 flere ansatte i Danske Bank over det seneste år, så er der 2.600 færre, der kan kalde sig Nordea-medarbejdere. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere