FinansWatch

Danske Banks datterselskab dropper bankens etik

Den danske storbank har i investeringsrobotten June barberet de etiske retningslinjer væk, der findes i resten af Danske Bank-koncernen.

Sune Worm Mortensen, direktør for investeringsprodukter og rådgivning i Danske Bank Foto: PR

Mens Danske Bank normalt bryster sig af ikke at investere i bomber, fossile brændstoffer og miljøskadelige virksomheder, kan det sagtens lade sig gøre hos bankgigantens datterselskab June.

Det skriver Politiken mandag.

June tilbyder billige investeringer over mobilen. Alle kan oprette sig som kunde i selskabets app og med få, simple skridt oprette en lavrisikoinvestering for helt ned til 100 kroner.

For at kunne leve op til det, har June barberet de etiske retningslinjer væk, der findes i resten af Danske Bank, så June investerer i ting, moderbanken holder sig langt fra.

I bankens etiske retningslinjer fremgår det, at netop de indeksfonde - de såkaldte ETF'er - som er udgangspunktet for investeringerne i June, er undtaget retningslinjerne.

ETF står for exchange traded fund og er en fond, som samler mange hundrede virksomheder i ét indeks. ETF'er er passive, hvilket vil sige, at investorerne ikke selv vælger, hvilke selskaber de sætter deres penge i.

Det har ikke været muligt at få et interview med en repræsentant for moderselskabet Danske Bank, men Sune Worm Mortensen, der er direktør for investeringsprodukter og rådgivning i Danske Bank, skriver i en mail:

"Udfordringen med de ETF'er, som June bygger på, er, at man ikke kan få dem, så de overholder alle de principper, vi normalt vil kræve. Så med June har vi - som markedet er i dag - ikke samme mulighed for at tilbyde screenede investeringer. De kunder, der vælger June, har et ønske om en digital investeringsløsning til den lavest mulige pris. På bekostning af den her screening," siger han.

Danske Bank vil dog gerne trække June tilbage fra det etiske overdrev. Banken arbejder på at kunne tilbyde en alternativ fond, der ikke investerer i uetiske virksomheder, men advarer om, at kunderne så må betale en højere pris.

Danske Bank lancerer investeringsrobot til erhvervskunder

Fremgangen fortsætter i alle June-fonde

Forsiden lige nu

Danske Bank hyrer og Nordea fyrer

Der er stor forskel på udviklingen i antallet af medarbejdere i Danske Bank og Nordea. Mens der er blevet næsten 1.000 flere ansatte i Danske Bank over det seneste år, så er der 2.600 færre, der kan kalde sig Nordea-medarbejdere. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere