FinansWatch

Medie: Danske Banks estiske filial var præget af mystik

Arbejdskulturen i den estiske filial af Danske Bank, som har sendt Danske Bank ud i krise i år på grund af hvidvask-sagen, var kendetegnet af mystik og hemmeligheder, skriver Berlingske Business.

Foto: /ritzau/Lasse Kofod

Berlingske Business har interviewet flere ansatte i den estiske filial af Danske Bank, som har fået store konsekvenser for banken, da filialen har været centrum for hvidvaskningssagen. En sag, som anses for at være den største krise for banken siden finanskrisen.

Ifølge de fire kilder var arbejdskulturen i banken kendetegnet ved mystik og hemmligheder, og trusler var ikke usædvanlige.

"Enhver ansat i filialen med forstand på bankdrift vidste, at der foregik ting i Danske Bank Estland, der ikke tålte dagens lys," siger en af kilderne, som har betinget sig anonymitet, til banken.

Berlingske Business har interviewet flere eksperter, som er kritiske over for miljøet i filialen.

"Det lyder som en arbejdsplads med et betændt miljø, hvor grådighed har overskygget moral," siger Ole Risager, professor i international økonomi ved Copenhagen Business School, CBS, og tidligere seniorøkonom i Den Internationale Valutafond, til avisen.

Joachim B. Olsen om Danske Bank-ledelse i hvidvasksag: En minister var blevet fyret for det her

Erhvervsministeren om hvidvask: "I allersidste ende er det topledelsen, som har ansvaret for bankens procedurer"

Lyssky handler kan udløse store bøder til Danske Bank

Forsiden lige nu

Danske Bank hyrer og Nordea fyrer

Der er stor forskel på udviklingen i antallet af medarbejdere i Danske Bank og Nordea. Mens der er blevet næsten 1.000 flere ansatte i Danske Bank over det seneste år, så er der 2.600 færre, der kan kalde sig Nordea-medarbejdere. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere