FinansWatch

Straarup: Ingen fastlagte mål om at vinde markedsandele

Der er krig på det danske bankmarked, hvor konkurrencen er intens om de bedste kunder. Men Peter Straarup og Danske Bank melder forsigtigt ud i forhold til bankens ambitioner på den front.

Danske Banks ordførende direktør, Peter Straarup, har ingen fastlagte mål om at vinde markedsandele i Danmark. Det slår han fast oven på bankens regnskab for første kvartal, hvoraf det fremgår, at Danske Bank sidder på 28,1 pct. af de samlede udlån i Danmark (inklusive realkredit). Det er stort set det samme som for et år siden, hvor Danske Bank havde 28,3 pct. af udlånsmarkedet.

"Vi prøver at ekspedere de kunder, vi får. Vi har ikke kommunikeret en ambition om nødvendigvis at skulle erobre 1, 2 eller 3 pct. i markedsandel. Vores udvikling er nogenlunde flad," siger Peter Straarup til Ritzau Finans.

Den lave økonomiske aktivitet smitter af på aktiviteten i banksektoren, forklarer direktøren.

"Der er ikke så meget vækst i det danske marked. Der er stadig mange små og mellemstore virksomheder, der har problemer. Større virksomheder og kreditværdige kunder kan gå i banken og få konkurrencedygtige tilbud. Så der er stadig konkurrence, men der er ikke så meget skub i forretningen," siger Peter Straarup.

Ramlau: Stille og roligt i den rigtige retning

Straarup: Drøftelser i det politiske bagland om statslån

Regnskab: Realkredit Danmark ramt af lavere afkast på obligationer

Regnskab: Danske Bank en spids under det forventede

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs