FinansWatch

Straarup: Ingen fastlagte mål om at vinde markedsandele

Der er krig på det danske bankmarked, hvor konkurrencen er intens om de bedste kunder. Men Peter Straarup og Danske Bank melder forsigtigt ud i forhold til bankens ambitioner på den front.

Danske Banks ordførende direktør, Peter Straarup, har ingen fastlagte mål om at vinde markedsandele i Danmark. Det slår han fast oven på bankens regnskab for første kvartal, hvoraf det fremgår, at Danske Bank sidder på 28,1 pct. af de samlede udlån i Danmark (inklusive realkredit). Det er stort set det samme som for et år siden, hvor Danske Bank havde 28,3 pct. af udlånsmarkedet.

"Vi prøver at ekspedere de kunder, vi får. Vi har ikke kommunikeret en ambition om nødvendigvis at skulle erobre 1, 2 eller 3 pct. i markedsandel. Vores udvikling er nogenlunde flad," siger Peter Straarup til Ritzau Finans.

Den lave økonomiske aktivitet smitter af på aktiviteten i banksektoren, forklarer direktøren.

"Der er ikke så meget vækst i det danske marked. Der er stadig mange små og mellemstore virksomheder, der har problemer. Større virksomheder og kreditværdige kunder kan gå i banken og få konkurrencedygtige tilbud. Så der er stadig konkurrence, men der er ikke så meget skub i forretningen," siger Peter Straarup.

Ramlau: Stille og roligt i den rigtige retning

Straarup: Drøftelser i det politiske bagland om statslån

Regnskab: Realkredit Danmark ramt af lavere afkast på obligationer

Regnskab: Danske Bank en spids under det forventede

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs