Regnskabsoptakt: Nedskrivningerne i fokus for Danske Bank

Banken kommer utvivlsomt til at nedskrive et stort beløb på den tilkøbte forretning i Irland. Men hvor meget, spørger markedet, der ligeledes venter spændt på handelsindtægterne.

Når Danske Bank tirsdag morgen sender sit regnskab for første kvartal på gaden vil markedets fokus nok engang være på bankens nedskrivninger.

"Tendensen er, at i Irland vil nedskrivningerne fortsat ligge på et højt niveau. Det bliver interessant, om de kan sige noget mere om, hvad de forventer der. For det danske marked ser det ud til, at man ikke skal forvente sig det helt store. Der er ikke udsigt til, at nedskrivningerne falder markant," siger aktieanalytiker Stig Nymann fra Alm. Brand Markets.

Han peger på, at konkurrenterne Jyske Bank og Nordea har rapporteret om stort set uændrede nedskrivninger fra fjerde til første kvartal, og konsensus i markedet er, ifølge estimater indsamlet af SME Direkt, at Danske Bank vil få nedskrivninger for 2476 mio. kr. i første kvartal mod 2982 i fjerde kvartal.

Måske noget under

Udover nedskrivningerne ser Stig Nymann også spænding om handelsindtægterne.

"Det har været diskuteret noget, hvad der er Danske Banks fremadrettede niveau for handelsindtægterne. Deres egen udmelding er, at et normaliseret niveau vil være 1,5-2 mia. kr., men der har været et kvartal, hvor de tjente 2 mia. og sidste kvartal var de noget under (795 mio. kr., red.). Det her kvartal kan de også komme til at ligge noget under, og det kan måske godt give lidt til diskussionen, om man tør lægge sig op ad den guidance, som ledelsen selv har givet," siger analytikeren.

Ifølge SME Direkts prognose kommer Danske Bank ud med handelsindtægter på 1740 mio. kr. i første kvartal. Nettorenteindtægterne ventes at blive knap 6 mia. kr., mens overskuddet før skat ventes at lande på 1,5 mia. kr.

Ugebrev kårer igen Danske Bank til bedste børsmægler

Danske Bank: Skattemanøvre til gavn for Danmark

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også