FinansWatch

Danske Bank vil lade svenske ansatte selv bestemme, hvornår det er helligdag

I Sverige kan medarbejdere i Danske Bank fra 2018 skifte de traditionelle svenske helligdage ud med de helligdage, som fejres i den enkeltes religion eller hjemland. Banken oplyser, at der ikke er planer om at indføre tiltaget i Danmark.

Medarbejdere i Sverige kan bytte fem helligedage om året, så medarbejderen kan holde helligedage efter egen religion eller hjemland.

Er man amerikaner og ansat i Danske Bank i Sverige, kan man snart betragte den amerikanske uafhængighedsdag den 4. juli som en helligdag og holde fri. På samme måde kan kinesere ansat hos banken i Sverige tage fri til det kinesiske nytår i stedet for den 31. december.

Medarbejdere i Danske Bank i Sverige kan nemlig fremover vælge at holde fri på fem helligdage, der passer til den enkeltes egen religiøse overbevisning og nationalitet. Tiltaget kalder Danske Bank for en såkaldt "mangfoldighedskalender".

Banken vil derfor fra 2018 erstatte de "røde kalenderdage" i den svenske kalender med de helligdage og højtider, der nu gælder for medarbejderens religion og nationalitet.

Vil det betyde, at disse medarbejdere kan vælge at arbejde på svenske helligdage, hvor banken normalt er lukket?

"Det afhænger af, hvilke opgaver de har. Meget få har opgaver, der kan gøres, og som også er ret effektive, når ingen andre er på arbejde. Men hvis du kun har opgaver, når forskellige markeder er åbne, kan du ikke opfylde kravene på samme måde. Men vi tror stadig, vi kan imødekomme mange ønsker," oplyser pressechef hos Danske Bank Sverige, Anna Sundblad, i en mail til FinansWatch.

Gælder ikke for ansatte i Danmark

Tiltaget er dog alene gældende i Sverige. I et skriftligt citat oplyser HR-direktør Henriette Fenger Ellekrog, at der for nuværende ikke er planer om at indføre mangfoldighedskalenderen for bankens ansatte i Danmark.

"Men vi vil naturligvis følge initiativet og erfaringerne fra Sverige for at se, om det er noget, vi kan blive inspireret af på vores øvrige markeder. Men det er altså for tidligt at konkludere på," lyder det fra HR-direktøren til FinansWatch.

I en pressemeddelelse fra Danske Bank om det svenske initiativ skriver banken, at den ønsker at behandle medarbejderne lige og give de samme betingelser uanset køn, religion, seksual overbevisning eller etnisk baggrund. Ifølge HR-direktøren handler det grundlæggende om, at man ønsker at være en attraktiv arbejdsplads.

"Fælles for hele Danske Bank-koncernen er, at vi ønsker at være en attraktiv arbejdsplads uanset medarbejderes alder, køn og nationalitet. Vi er overbevist om, at medarbejdere med forskellig erfaring og perspektiv styrker vores muligheder for at skabe innovation og positive kundeoplevelser," lyder det fra Henriette Fenger Ellekrog.

Finansvirksomheder iklæder sig den regnbuefarvede førertrøje

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs