FinansWatch

Danske Bank henter ni milliarder

Torsdag solgte banken obligationer for 500 mio. dollar.

Danske Bank solgte torsdag obligationer for samlet 1,75 mia. dollar fordelt med 500 mio. dollar med en løbetid på 3 år, og 1,25 mia. dollar med en 5-årig løbetid. Det skriver Bloomberg News.

Tidligere på ugen gennemført banken en aktieemission, der sikrede banken 20 mia. kr. i kapital. Emissionen blev foretaget med henblik på at førtidsindfri det lån på 26 mia. kr., som banken lånte af staten under Bankpakke II.

105 point over

På torsdagens obligationsudstedelse kommer Danske Bank på de 3-årige papirer til at betale en rente, der ligger 105 basispoint over den såkaldte LIBOR-sats, som er den rentesats, som bankerne bruger som reference, når de låner hinanden penge.

På de 5-årige papirer er den pålydende rente 3,875 pct. og udstedelseskursen 99,955. Der er her tale om en merrente på 160 basispoint i forhold til statsobligationer med tilsvarende løbtid.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs