FinansWatch

Danske Bank får 20 mia. kr. hjem på emission

Danske Bank har lukket emissionen med et nettoprovenu på 19,8 mia. kr. (Opdateres)

Foto: stroyer

Danske Bank er i mål med den kapitaludvidelse, der skal sikre, at banken kommer fri af statens favntag.

I en meddelelse til fondsbørsen skriver Danske Bank, at emissionen blev fuldtegnet med 232.934.758 udbudte nye aktier à nominelt 10 kr. De nye aktier blev tegnet til kurs 86 kr. pr. aktie.

Emissionen giver således Danske Bank et bruttoprovenu på ca. 20,0 mia. kr. og et nettoprovenu på ca. 19,8 mia. kr. efter fradrag af omkostninger i forbindelse med udbuddet.

Styrker kapitalgrundlag

”Vi værdsætter den store interesse, vi har oplevet både i Danmark og internationalt fra eksisterende og nye investorer. Aktieemissionen styrker vores kapitalgrundlag, og Danske Bank er nu blandt de mest velkapitaliserede banker i EU. Det giver os et godt udgangs-punkt i det løbende arbejde med at støtte op om vores kunder og i forhold til fremtidig regulering,” siger ordførende direktør Peter Straarup ifølge fondsbørsmeddelelsen.

I forbindelse med præsentationen af årsrapporten fra 2010 meddelte Danske Bank, at banken forventede allerede i maj 2012 at kunne betale lån for 24 mia. kr. tilbage. Penge, der ellers først kan betales tilbage i 2014.

Danske Bank forhandler fortsat med regeringen

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs