FinansWatch

Dansk Aktionærforening: Danske Bank er ufine

Danske Banks bestyrelse fraråder aktionærerne at stemme på den eneste alternative kandidat til bestyrelsen. Ødelæggende, lyder dommen fra Dansk Aktionærforening

Dansk Aktionærforening angriber Danske Bank for at optræde ufint før den kommende generalforsamling i næste uge. Det oplyser DR Nyheder.

På en fortrykt fuldmagtserklæring fraråder bankens bestyrelse, at aktionærerne stemmer på mindretalsaktionæren Egon Geertsen. Egon Geertsen er eneste alternative kandidat til bestyrelsesvalget.

"Det er ufint og ødelæggende for aktionærdemokratiet," siger Charlotte Lindholm, direktør i Dansk Aktionærforening til radioprogrammet P1Business.

Charlotte Lindholm mener, det er stærkt problematisk, at bestyrelsen ikke lader generalforsamlingen selv vurdere, hvem de vil stemme på.

"Ved at skrive "undlad" at stemme på Egon Geertsen, signalerer bestyrelsen klart at denne mand ikke er velkommen i klubben," siger Charlotte Lindholm.

Og selv om bestyrelsen kan være uenig med Egon Geertsen bør man behandle denne slags sager fair - og give plads til også kritiske diskussioner, mener hun.

Egon Geertsen, der har en baggrund som IT-chef i forskellige virksomheder, har på de seneste generalforsamlinger været stærkt utilfreds med Danske Banks præstationer. Og det er årsagen til, at han nu stiller op til valg.

Danske Banks formand Alf Duch Pedersen forsvarer fuldmagten i P1Business.

"Det er en service til især vores store internationale aktionærer," siger han.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs