Dansk Aktionærforening: Danske Bank er ufine

Danske Banks bestyrelse fraråder aktionærerne at stemme på den eneste alternative kandidat til bestyrelsen. Ødelæggende, lyder dommen fra Dansk Aktionærforening
AF RITZAU FINANS

Dansk Aktionærforening angriber Danske Bank for at optræde ufint før den kommende generalforsamling i næste uge. Det oplyser DR Nyheder.

På en fortrykt fuldmagtserklæring fraråder bankens bestyrelse, at aktionærerne stemmer på mindretalsaktionæren Egon Geertsen. Egon Geertsen er eneste alternative kandidat til bestyrelsesvalget.

"Det er ufint og ødelæggende for aktionærdemokratiet," siger Charlotte Lindholm, direktør i Dansk Aktionærforening til radioprogrammet P1Business.

Charlotte Lindholm mener, det er stærkt problematisk, at bestyrelsen ikke lader generalforsamlingen selv vurdere, hvem de vil stemme på.

"Ved at skrive "undlad" at stemme på Egon Geertsen, signalerer bestyrelsen klart at denne mand ikke er velkommen i klubben," siger Charlotte Lindholm.

Og selv om bestyrelsen kan være uenig med Egon Geertsen bør man behandle denne slags sager fair - og give plads til også kritiske diskussioner, mener hun.

Egon Geertsen, der har en baggrund som IT-chef i forskellige virksomheder, har på de seneste generalforsamlinger været stærkt utilfreds med Danske Banks præstationer. Og det er årsagen til, at han nu stiller op til valg.

Danske Banks formand Alf Duch Pedersen forsvarer fuldmagten i P1Business.

"Det er en service til især vores store internationale aktionærer," siger han.

Ritzau Finans

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også