FinansWatch

Danske Bank i krydsild om Irland

Der var stor interesse for at spørge ind til detaljer om Danske Banks forretning i Irland på en telekonference fredag.

Det var den administrerende direktør for Danske Bank i Irland, Andrew Healy, der stillede op for at besvare en byge af spørgsmål fra analytikere fra store finanshuse som Deutsche Bank, UBS og Carnegie.

Af konferencen fremgik det tydeligt, at National Irish Bank, som Danske Banks gren i Irland hedder, har været igennem en meget omfattende omstrukturering. Banken er blevet "pengeløs" og en fjerdedel af filialerne er lukket. Andrew Healy oplyste, at filiallukningerne ikke har ført til et nævneværdigt indtægtstab. National Irish Bank venter fortsat høje nedskrivninger på lånebogen, men Andrew Healy sagde, at han regnede med, at andet kvartal 2010, hvor de nåede omkring 225 mio. euro, var et højdepunkt.

Ingen garantier

"Vi håber, at den faldende tendens fortsætter, men der er ingen garantier," sagde Andrew Healy på konferencen.

Han specificerede, at et "højt" nedskrivningsniveau betyder højt i forhold til bankens indtjening, og der derfor sagtens kan være tale om høje nedskrivninger, selvom den faldende tendens fortsætter.

Også den makroøkonomiske og politiske situation blev vendt. Andrew Healy medgav, at det ville være negativt for bankens erhvervskunder, hvis den irske regering bliver nødt til at hæve den lave selskabsskat, der i øjeblikket er på 12,5 pct. Danske Bank forudser et fald i det irske BNP på 0,4 pct. i år, mens arbejdsløsheden ventes at stabilisere sig på 13,5 pct. I 2011 ventes BNP at vokse med 0,9 pct. Det offentlige bruttounderskud målt i forhold til BNP ventes at toppe på 120 pct.

RB-Børsen

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs