FinansWatch

Danske Bank: Irske nedskrivninger forbliver høje

Selv om Danske Bank forventer, at nedskrivningerne i Irland er toppet, vil de fortsat være på et højt niveau i hele næste år, oplyser banken.

Nedskrivningerne i Danske Banks irske afdeling vil forblive på et højt niveau i 2011, selvom de ventes at have nået toppen i andet kvartal i år.

Det fremgår af en præsentation, som banken har lagt ud på sin hjemmeside op til en telekonferece.

Irland står for 4 pct.

Nedskrivningerne rundede i andet kvartal 200 mio. euro, mens de i tredje kvartal var under 150 mio. euro - stort set som i første kvartal i år, fremgår det af plancherne.

Irland står for 4 pct. af Danske Banks udlånsbog.

Endvidere fastslår Danske Bank, at den fortsat vil holde fokus på omkostningerne i Irland 2011.

Spareplan vil ramme privatforbrug

Samtidig vil den netop vedtagne sparepakke i Irland ramme det irske privatforbrug. Det vurderer Danske Bank ifølge plancher offentliggjort i forbindelse med bankens gennemgang af sin irske forretning.

Danske Bank vurderer dog ikke, at Irland igen falder i recession. Der ventes en BNP vækst næste år på 0,9 pct., mens arbejdsløsheden ventes at forblive på et højt niveau og gælden i forhold til BNP ventes at toppe i 120 pct.

I år venter Danske Bank, at BNP falder med 0,4 pct., og arbejdsløsheden vil stabiliserer på et niveau omkring 13,5 pct. Det underliggende statsunderskud vil være 11,5 pct. af BNP.

RB-Børsen

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs