FinansWatch

ATP vil have alt frem efter hvidvask-afsløring hos Danske Bank

Pensionskassen reagerer nu i kølvandet på seneste afsløring i hvidvask-sagen og ser på sagen "med stor alvor", mens den største aktionær, A.P. Møller Holding, er glad for, at forholdene bliver undersøgt til bunds.

Claus Wiinblad, chef for Danske Aktier i ATP.

Oplysninger om kendskab til hvidvask for milliarder gennem Danske Banks estiske afdeling er i modstrid med topchef Thomas Borgens hidtidige forklaring i sagerne. Afsløringen får nu Danske Bank-aktionæren ATP til at rette henvendelse til banken, skriver Berlingske Business.

"Der er ingen tvivl om, at der er begået alvorlige fejl i den estiske afdeling, og at Danske Bank i den sammenhæng har reageret for langsomt. Det forhold ser vi på med stor alvor. Vi har løbende haft en dialog med Danske Bank om hvidvasksagen for at få en bedre forståelse af forløbet. Vi mener, at det er klogt, at Danske Bank i september besluttede at iværksætte en tilbundsgående undersøgelse af forholdene i Estland, og vi forventer selvfølgelig, at alle oplysninger vil indgå i denne undersøgelse," siger Claus Wiinblad, chef for Danske Aktier i ATP, til Berlingske Business.

Den største aktionær i Danske Bank er A.P. Møller Holding. Her er man mere fåmælt: "I den konkrete sag henviser vi til Danske Bank, men det er klart, at vi ligesom Danske Bank synes, at enhver form for hvidvaskning er helt uacceptabel. Vi er derfor glade for, at sagen bliver undersøgt til bunds," siger Mika Bildsøe Lassen, kommunikationschef i A.P. Møller Holding, Berlingske Business.

Anders Meinert Jørgensen, chef for Group Compliance i Danske Bank, svarede tidligere på ugen Berlingske Business, at man afventer en grundig intern undersøgelse af kunder og transaktioner i den estiske filial i perioden 2007-2015.

PFA kræver svar fra Danske Bank om hvidvask

Danske Bank: Direktør realiserer aktiegevinst på næsten 2 mio. kr.

Trods frygt for svensk og norsk overophedning buldrer Danske Bank frem

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere