FinansWatch

Tilfredshed i Banknordik efter første kvartal

Den færøske bank, der sidste år solgte sin danske forretning fra til Spar Nord, er kommet igennem et første kvartal med præstationer, der ligger i toppen af eget forventningsinterval.

Foto: PR/Banknordik

Banknordik melder om fremgang i det grundlæggende resultat i første kvartal og sigter nu efter et resultat for hele året i toppen af det tidligere udmeldte forventningsinterval.

”Årets første kvartal viste fortsat positive takter, og vi er tilfredse med at kunne præsentere et solidt finansielt resultat for perioden,” siger bankens adm. direktør Árni Ellefsen i regnskabet.

I første kvartal har banken skabt et driftsresultat før nedskrivninger på 49 mio. kr., hvilket er en forbedring på 3 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år.

Nedskrivninger på udlån udgjorde en tilbageførsel på 10 mio. kr. i førte kvartal mod 27 mio. kr. i tilbageførsler i første kvartal sidste år.

”Selvom usikkerheden i forbindelse med covid-19 er reduceret, har banken valgt at fastholde det ledelsesmæssige skøn uændret på i alt 52 mio. kr. grundet usikkerheden i forbindelse med krigen i Ukraine.”

Resultatet før skat blev i alt 60 mio. kr. for årets første tre måneder mod 117 mio. kr. i første kvartal af 2021, hvor der dog var engangsindtægter fra salget af den danske forretning til Spar Nord på 77 mio. kr.

Skruer forventningerne op

For hele 2022 venter banken fortsat et nettooverskud på 130-160 mio. kr., men banken præciserer, at udviklingen i første kvartal indikerer, at nettoresultatet vil ligge i den højere ende af intervallet.

”Forventningerne er forbundet med usikkerhed og afhænger blandt andet af de økonomiske forhold, udviklingen i situationen vedrørende krigen i Ukraine, nedskrivninger på udlån samt kursreguleringer,” påpeger Banknordik.

Tabel for Banknordiks regnskab for første kvartal af 2022:

Mio. kr.
Q1 2022
Q1 2021
FY 2021
Netto renteindtægter
64,3
66,7
268,6
Netto gebyrindtægter
21,5
18,5
82,8
Driftsomkostninger
58,8
88,6
232,6
Nedskrivninger på udlån (netto)
9,7
12,4
76,6
Resultat før skat
60
117
238,3
Nettoresultat
48,2
93,9
272,3

Banknordik-formand vil have ro på bagsmækken efter udskiftning af bestyrelsen og direktørs opsigelse

Gang i bestyrelsens svingdør har skubbet på direktørs beslutning om at forlade Banknordik

Bankernes aktier har nydt godt af Jyske Banks opjustering: Her er de største vindere

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs