FinansWatch

Banknordik udsteder seniorgæld for 150 mio. kr.

Banknordik udsteder obligationer for at dække NEP-behov, og også den færøske bank har benyttet sig af Nykredits nye tilbud.

Banknordik har udstedt ny gæld. | Foto: PR/Banknordik

Banknordik har indgået en aftale om at udstede ikke-foranstillet seniorgæld for 150 mio. kr.

Det sker som en del af den løbende proces med at optimere bankens sammensætning af nedskrivningsegnede passiver (NEP), skriver Banknordik i en meddelelse.

Ikke-foranstillet seniorgæld er et instrument, der er målrettet mod at dække bankens NEP-tillæg, som indfases de kommende år.

"Udstedelsen sker i forbindelse med etablering af NEP-Fonden under Kapitalforeningen Investing Pro forvaltet af Nykredit Portefølje Administration, som henvender sig til institutionelle kunder," skriver banken.

Obligationerne udstedes med virkning fra 18. juni 2021 og har en løbetid på fem år, mens det er muligt at indfri før tid efter fire år.

Nykredit har fungeret som arrangør af udstedelsen

Sparekassen Sjælland-Fyn og Nordfyns Bank udsteder obligationer gennem ny Nykredit-fond

Nykredit vil hjælpe med at finansiere NEP-krav til mindre banker  

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs