FinansWatch

BankNordik køber halvt forsikringsselskab

Det færøske landsstyre sælger halvdelen af Føroya Lívstrygging til BankNordik.

Færøske Banknordik køber 50 pct. af aktierne i det største færøske livsforsikringsselskab Føroya Lívstrygging, som har over 3 mia. kr. i pensionsmidler fra mere end 18.000 kunder. Handlen sker i forbindelse med en privatisering, og sælger er dermed det færøske landsstyre.

Tilbage i januar udtrykte BankNordik sin interesse for at købe halvdelen af aktiekapitalen, og nu er der så kommet en aftale på plads. Banknordik betaler for ejerandelen 35 mio. kr.

Handelen er betinget af godkendelse fra de færøske forsikrings- og konkurrencemyndigheder. Værdiansættelsen af Føroya Lívstrygging svarer ifølge Banknordik til prisfastsættelsen på lignende virksomheder i de nordiske lande.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs