FinansWatch

Bankdirektører med dyster forudsigelse: Ruster sig til fald i boligpriserne

Et lavt udbud er årsag til, at boligpriserne ikke er faldet endnu trods de stigende renter, siger bankdirektør, som venter prisfald senere på året. Kollega deler analysen, mens Nordea tror på, at det lave udbud vil få boligpriserne til at fortsætte med at stige.

Nordea tror som den eneste af fem banker, at priserne på boliger vil komme til at stige. Resten venter stilstand - eller fald. | Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix

En hastigt stigende inflation, rentestigninger og et rådighedsbeløb, der ikke kan følge med, er til sammen en cocktail, der højst sandsynligt får boligpriserne til at falde senere på året. Det vurderer flere bankdirektører.

Gert Jonassen, der er ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank er sikker på, at særligt vækstområderne - de store byer, der har oplevet markante prisstigninger de seneste år - vil stå for skud for prisfald, mens priserne vil stå stille eller måske falde en smule i resten af landet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Ny Klim-direktør: "Jeg stiller ekstremt store krav til mig selv"

Ny Klim-direktør lover al den frihed til sine ansatte, som de kan ønske sig. Men friheden kommer med et ansvar, lyder det. Direktøren, der har tilbragt hele sit arbejdsliv i det nordjyske, skal holde en af landets ældste og mindste sparekasser ovenvande. Og i den ombæring han er helt på det rene med sit eget ansvar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs