FinansWatch

Arbejdernes Landsbank undlader jagt på storkunder trods SIFI-stempel

Selvom Arbejdernes Landsbank har fået et stempel som systemisk vigtig for samfundet, så kommer banken ikke til at gå på rov efter storkunder såsom kommuner.

Foto: Arbejdernes Landsbank/PR

Det nyerhvervede stempel som systemisk vigtig for samfundsøkonomien, såkaldt SIFI-institut, til Arbejdernes Landsbank kommer ikke til at ændre det store for banken i første omgang, skriver Børsen Pro.

Kort fortalt betyder SIFI-stemplet, at banken får lettere ved at kunne tiltrække billigere kapital, skal have et større kapitalberedskab, bliver underlagt strengere kontrol, men også får muligheden for at tiltrække offentlige virksomheder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs