FinansWatch

Arbejdernes Landsbank får SIFI-stempel efter køb af majoriteten af Vestjysk Bank

Efter at have sat sig på hovedparten af ejerskabet af Vestjysk Bank overstiger Arbejdernes Landsbank samlede indlån tærsklen for, hvornår et pengeinstitut udpeges som systemisk vigtigt.

Arbejdernes Landsbank er nu et systemisk vigtigt institut. | Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Arbejdernes Landsbank føjer sig til listen af institutter, som har fået betegnelsen systemisk vigtig – også kaldet SIFI. Det oplyser banken på sin hjemmeside.

Det er Finanstilsynet, der formelt tildeler SIFI-stemplet, og det kommer, efter Arbejdernes Landsbank har øget sin ejerandel i Vestjysk Bank, så førstnævnte nu ejer godt 60 pct. af sidstnævnte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs