FinansWatch

Analyse: Gert Jonassens investering i Vestjysk Bank strider mod al finansiel teori

Skulle man tage ordførende direktør Gert Jonassen fra Arbejdernes Landsbank på ordet, ville dommen over hans evner som investor være benhård. At eje en dominerende aktiepost i et enkelt værdipapir er i bedste fald spekulation. I værste fald er det dumdristigt.

Gert Jonassen | Foto: PR

Det er en ren finansiel investering. Sådan lyder det igen og igen fra ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank, Gert Jonassen, når han skal forklare, hvorfor han bliver ved med at købe aktier i Vestjysk Bank.

Markedsværdien på Vestjysk Bank er nu oppe på ca. 3,4 mia. kr. Gert Jonassen og Arbejdernes Landsbank ejer altså nu aktier i en lille, lokal bank i Jylland for 850 mio. kr. Egenkapitalen i Arbejdernes Landsbank var 6,9 mia. kr. ved udgangen af 2018.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs