FinansWatch

Arbejdernes Landsbank: Vi kender vores kunder

Direktør i Arbejdernes Landsbank ærgrer sig over Finanstilsynets påbud, som han straks vil rette ind efter. "Det her gør selvfølgelig lidt ondt," siger han til FinansWatch.

Arbejdernes Landsbank har ikke haft godt nok styr på de processer, der skal forhindre hvidvask af penge og finansiering af terror. Derfor fik banken i dag en række påbud fra Finanstilsynet. Det ærgrer adm. direktør Gert R. Jonassen,

”Der er en række påbud, som vi allerede følger, og så er der nogle, vi skal have rettet ind de næste måneder. Vi har en god dialog med tilsynet, og jeg synes, vi har en god tilbagemelding på resten af vores forretning, så det her gør selvfølgelig lidt ondt,” siger Gert R. Jonassen til FinansWatch.

Finanstilsynets deadline er ikke endeligt fastsat, men Gert R. Jonassen fortæller, at alle påbud vil være efterlevet inden udgangen af første kvartal.

Arbejdernes Landsbank har ikke styr på sorte penge 

Kender kunderne

Den knap så stramme tilgang til kontrol af hvidvask skyldes, at Arbejdernes Landsbank endnu ikke har vænnet sig til at være andet end lokalbank.

”Det, der kendetegner vores forretning, er, at vi kender kunderne, og vi er vant til at se dem i gadebilledet. Vi har eksempelvis manglet, at vi har fået indarbejdet opbevaring af legitimation på alle vores kunder,” siger direktøren.

Reglerne er lavet til at passe banker, der er væsentlig større og mere internationale end Arbejdernes Landsbank, mener direktøren.

”Vi må indrømme, at vi er en del af en international verden. Vi har måske tænkt, at vi er små, og vi kender vores kunder, men vi tager selvfølgelig Finanstilsynets påbud til efterretning og retter fuldstændig ind,” siger han.

Cirka 1 pct. af bankens kunder er udenlandske og transaktioner fra udlandet er netop én af de ting, der skal mere fokus på.

Har indberettet til SØK

”Vi skal være meget bedre til at opdage, hvis der er unormal adfærd. Vores kunder er jo primært almindelige lønmodtagere, og vores udenlandske kunder er primært almindelige kunder, der er flyttet til udlandet,” siger Gert R. Jonassen.

De ret omfattende påbud fra tilsynet kunne antyde, at banken slet ingen retningslinjer har haft på området. Men det har banken, forsikrer direktøren.

”Vi har også indberettet flere gange til SØK, så vi har ikke ligget fuldstændig stille, vi har bare ikke strammet så kraftigt ind, som Finanstilsynet synes, vi burde. Det gør vi så nu,” siger Gert R. Jonassen.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs