FinansWatch

Avis: Amagerundersøgelse belaster Henrik Bjerre-Nielsen

Børsen skriver, at Finanstilsynets længe ventede rapport om Amagerbankens kollaps igen stiller tidligere direktør for Finanstilsynet, Henrik Bjerre-Nielsen, i et dårligt lys.

Henrik Bjerre-Nielsen fra Finanstilsynet er igen kommet i skudlinjen.

Denne gang er det Børsen, der efter Finanstilsynets offentliggjorte rapport om Amagerbankens kollaps, har rettet skytset mod den tidligere direktør for tilsynet, der adskellige gange er blevet kritiseret for slet ikke at have været hårdhændet nok over for en række af de nu kollapse banker.

Børsen skriver, at de nye detaljer, der er kommet frem, stiller spørgsmålstegn ved, om Henrik Bjerre-Nielsen er den rette man i stolen som direktør for statens finansielle skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet. Kritikken tager denne gang afsæt i, at han som direktør for Finanstilsynet gang på gang gav påbud til Amagerbanken - vel og mærke uden at det fik banken til at ændre oraksis i måden at kreditstyre på.

"Dette her stiller ham i et særdeles kritisk lys. Det er svært at se, at Henrik Bjerre-Nielsen i dag er en del af sagsbehandlingen, hvor forløbene op til bankkrakkene undersøges, og der rejses erstatningssager mod de tidligere bankledelser," siger Johnny Madsen, der er partner og investeringschef i Dansk Formue- og Investeringspleje.

Også professor Finn Østrup fra CBS kritiserer tilsynet for ikke at handle i tide, og mener at der burde være grebet ind mod Amagerbankens ledelse helt tilbage i enten 2005 eller 2006.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs