FinansWatch

Sag mod Brændstrup kan trække ud i årevis

Der kan gå flere år, før sagen mod Amagerbankens tidligere direktør er afsluttet, vurderer advokat Morten Samuelsson.

Foto: ESKESTAD MIK

Finanstilsynet forbereder i øjeblikket en politianmeldese mod tidligere adm. direktør i Amagerbanken Jørgen Brændstrup, og det sparker gang i en proces, der kan trække ud i årevis.

Sådan lyder det fra advokat og partner i Samuelsson Neugebauer & Partnere, Morten Samuelsson, til FinansWatch.

Finanstilsynet har netop har offentliggjort sin redegørelse af Amagerbankens krak. Heri står der, at tilsynet mener, at den tidligere direktør har vildledt tilsynet.

Domstolene afgør

”Hvis Finanstilsynet mener, at der muligvis er foregået noget strafbart, så skal de gøre politiet opmærksom på det,” siger Morten Samuelsson, der samtidig husker på, at det ikke er Finantilsynet, der afgør om noget er strafbart.

”Hvad en sådan anmeldelse fører til, ved man først, når politiet har foretaget sin efterforskning, og hvornår den er afsluttet, det ved man ikke. Efterforskningen kan munde ud i, at der ikke bliver rejst tiltale, men hvis der bliver rejst tiltale, så går sagen i retten, og så ved man efter nogle år, om der overhovedet var noget at komme efter,” siger Morten Samuelsson, der vurderer, at der nok snarere går to til tre år, end et eller 10 år, før sagen er afsluttet.

Vildledt

I rapporten står der om politianmeldelsen mod den daglige ledelse:

"Da den tidligere daglige ledelse således har misledt Finanstilsynet, vil Finanstilsynet forelægge Det Finansielle Virksomhedsråd en sag vedrørende politianmeldelse af den daglige ledelse i forhold til disse forhold."

I rapporten konkluderer Finanstilsynet samtidig, at det primært var nye og betydelige forværringer i en række af Amagerbankens store engagementer, der var den afgørende årsag til Amagerbankens fald.

Tilsyn på vej med anmeldelse mod Amager-ledelse

Finanstilsynets Amager-rapport: Det var ikke vores skyld

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs