FinansWatch

Frifundet bestyrelsesmedlem i Amagerbanken: Minister sætter retssikkerheden over styr

Et tiltalt, men frifundet bestyrelsesmedlem i sagen om den krakkede Amagerbanken, beskylder nu erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) for at tilsidesætte retssikkerheden ved at kalde banktop for uansvarlige.

Foto: /ritzau/Jonas Olufson

Jesper Reinhardt er som forhenværende bestyrelsesmedlem i Amagerbanken en del af de folk fra den nu krakkede bank, som er blevet frifundet i erstatningssagen, der var anlagt af statens skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet. Men trods frifindelsen føler han sig dømt af erhvervsminister Brian Mikkelsen. Det skriver han i et debatindlæg i Berlingske Business.

I et nyligt samråd om Finansiel Stabilitets varetagelse af erstatningssagerne mod bankerne i kølvandet på krisen udtalte ministeren ifølge Jesper Reinhardt, at han og hans bankkolleger handlede "mega uansvarligt". Det undrer det tidligere bestyrelsesmedlem.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs