FinansWatch

Brian Mikkelsen: Ingen bank ville hjælpe

End ikke med hjælp fra Finansiel Stabilitet ville nogen dansk bank redde Amagerbanken, siger økonomi- og erhvervsministeren.

Foto: VALDEMAR JORGENSEN

Selv ikke hvis man lokkede med statslig hjælp, ville nogen bank redde Amagerbanken. Det blev ellers forsøgt flere gange, oplyser økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen efter Morgenavisen Jyllands-Postens afsløring af de spegede redningsforsøg op til bankens kollaps.

"Som jeg tidligere har nævnt, blev der drøftet en mulig privat løsning på Amagerbankens problemer, hvor private banker skulle være villige til at stille med kapital, så Amagerbankens aktiviteter kunne videreføres i privat regi. Der har således været foretaget forskellige sondringer, hvor bl.a. Finansiel Stabilitet har talt med de banker, der vurderedes at have mulighed for at løfte Amagerbanken. Og der var desværre ikke tegn på, at nogen af disse ville købe banken i sin helhed. Selv ikke med Finansiel Stabilitets medvirken. Finansiel Stabilitet kan inden for lovgivningen medvirke finansielt i løsninger, hvis det er overvejende sandsynligt, at det er den økonomisk mest forsvarlige løsning for staten. Dog med den begrænsning, at der efter EU's statsstøtteregler ikke må gives gaver til banker," siger Brian Mikkelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs