FinansWatch

Sælger regner med at score kassen på Amagerbanken

Markedet er bedre, og køberne er mange - og prisen bliver derefter, siger adm. direktør i Finansiel Stabiliet Henrik Bjerre-Nielsen til FinansWatch.

Amagerbanken bliver solgt hurtigt og dyrt - og kan let ende på udenlandske hænder. Sådan lyder budskabet fra Finansiel Stabilitet.

”Alt andet lige er efterspørgslen efter bankaktiver blevet bedre. Det var nu ikke, fordi vi ikke havde efterspørgsel på tidligere salg, men vi håber da, at markedet nu giver sig udslag i en bedre pris,” siger adm. direktør i Finansiel Stabilitet Henrik Bjerre-Nielsen til FinansWatch.

Købere fra dag ét

”Vi er ved at beskrive, hvad det er, vi sælger, men det er helt klart vores indtryk, at der er efterspørgsel. Vi har hørt fra mulige købere til filialnettet stort set siden den dag, vi tog over,” siger Henrik Bjerre-Nielsen og slår fast, at banken ikke nødvendigvis ender på danske hænder – eller bliver solgt samlet.

”Vi har også fået henvendelser fra udlandet. Nu har salget ikke været ude mange timer, så jeg kan ikke sige noget om antallet af købere. Men for os er prisen, og det, at det er en seriøs køber, det vigtigste,” siger Bjerre-Nielsen og fortsætter:

”Vi foretrækker naturligvis at sælge den grønne del af bank som en del. Men i sidste ende er det jo køber og den pris, vi kan få, der kommer til at afgøre det.

Holder fristen

Kan I holde tidshorisonten for et salg på de to måneder i regner med i udbuddet?

”Det vi har da kunne gøre før – seneste i forbindelse med salget af Eik Bank Danmark. Så det regner vi med.”

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs