FinansWatch

Amagerbank-direktør slettede alt indhold på sin pc

Den nye ledelse i Amagerbanken har fået genskabt indholdet af Jørgen Brændstrups computer. Brændstrup slettede alt, da han blev fyret.

Foto: ESKESTAD MIK

Som en sidste gerning, inden Jørgen Brændstrup i november trådte tilbage som adm. direktør for den nu krakkede Amagerbanken, slettede han alt indhold på sin computer i bankens hovedkvarter.

Det fortæller Steen Hove, som overtog direktørposten efter Jørgen Brændstrup.

Den nye ledelse opdagede eksdirektørens misgerning tre uger efter hans afgang og satte kort tid efter gang i en proces med at genskabe indholdet.

Fuldstændig vanvittigt

Den proces er nu tilendebragt, men det er endnu for tidligt at sige, om der er blevet slettet informationer, der kan være belastende for den tidligere ledelse, siger Steen Hove, til epn.dk.

"Men det centrale i den her forbindelse er sådan set heller ikke så meget, om der er noget på computeren eller ej. Det centrale for mig er, at han overhovedet har slettet de informationer, som tilhører banken. Det er jo fuldstændig vanvittigt, at han har tilladt sig det. Hvis det var i gamle dage, og man tog hængemappen og smed den i makulatoren. Altså det går jo ikke," siger Steen Hove til epn.dk.

"Men når det er sagt, så er det klart, at ens interesse naturligvis skærpes, når man finder ud af, at computeren er slettet," siger han.

At Jørgen Brændstrup slettede indholdet af sin computer inden sin fratrædelse var ifølge Steen Hove den altafgørende årsag til, at banken i efteråret standsede de sidste udbetalinger af eksdirektørens eksorbitante fratrædelsesgodtgørelse, som han havde forhandlet på plads med daværende bestyrelsesformand N.E. Nielsen - få dagen inden formanden ligeledes røg ud i kulden.

Flere kasketter

Ifølge Steen Hove sad Jørgen Brændstrup som direktør i strid med god bankskik med flere kasketter. Således var han også både sagsbehandler og erhvervskundechef.

"Derfor må vi antage, at der ligger oplysninger på hans computer, som vi kan bruge. Men nu må vi i gang med at læse på tingene og undersøge, om der er oplysninger, som vi kan bruge i den videre sagsbehandling," siger Steen Hove.

Vil ikke gætte

Kan du sige noget om, hvad I forventer at finde på Jørgen Brændstrups computer?

"Det ville være det rene gætteri, og det vil jeg ikke begive mig ud i. Uanset hvad Børsen skriver, så lægger vi vægt på, at det arbejde, vi udfører, kan holde vand. Derfor vil jeg ikke begive mig ud i gætterier," siger Steen Hove.

Ifølge bankdirektøren er Jørgen Brændstrup undervejs i processen med at genskabe indholdet på hans computer blevet informeret om processen, som loven foreskriver.

Dårligt bankhåndværk

Tirsdag i sidste uge var han indkaldt til møde i banken, hvor der ifølge Steen Hove blev spurgt ind til årsagen til, at han havde formateret sin computer.

"Han virkede ganske upåvirket af, at jeg spurgte til det, men han gav ingen forklaring på det. Og så er der ingen grund til at sidde og tærske langhalm på det," siger Steen Hove.

Har I nogen mistanke om, at han har foretaget sig noget ulovligt?

"Jeg vil overhovedet ikke begive mig ud i nogen former for gætterier endsige antydninger af noget som helst. Det vi har fortalt, og som vi står ved, er de oplysninger om dårligt bankhåndværk, som vi fremlagde på aktionærmødet tidligere på ugen, og som i aller højeste grad misklæder en ordentlig bank," siger Steen Hove.

Kreative handler holdt liv i bank

Læs alt om Amagerbankens krak

De største chef-rokader i finanssektoren 2010

Profiler der skiftede job i finanssektoren i 2010

Mere fra FinansWatch

Alka tidoblede sit salg på Black Friday

I fredags på den store handelsdag Black Friday lykkedes det Alka at tidoble sit salg. Det skyldtes en godbid til de kunder, som tegnede nye forsikringer hos selskabet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs