FinansWatch

Pres på bankers finansiering efter krak

Der har været et voldsomt pres på kurserne på de danske banker på det seneste. Det afspejler klart, at de danske banker er blevet lagt på is.

De dansker banker er sendt ud i kulden.

Det skriver Økonomisk Ugebrev.

"Det står helt klart, at Bankpakke 3 vil gøre det ekstremt vanskeligt for de danske banker at refinansiere de ca. 200 mia. kr. i statslige garantier, som udløber om 2-3 år. Også på kort sigt vil den nye situation lægge et mærkbart pres på bankernes finansieringsmuligheder," skriver ugebrevet.

Eksperter frygter nu en ny hård opbremsning i bankernes udlånsvillighed, så de i forvejen vanskelige lånevilkår for erhvervslivet forringes yderligere.

Regning videre til kunderne

"Alt i alt vurderes det, at følgevirkningerne af Bankpakke 3 og Amagerbankens krak vil ramme den danske banksektor hårdt, med det resultat, at højere finansieringsomkostninger i bankerne vil blive sendt videre til kunderne," konkluderer ugebrevet.

Økonomisk Ugebrev er samtidig bekendt med, at store udenlandske finansielle investorer allerede nu søger at komme ud af deres investeringer i danske bankobligationer for et større milliardbeløb, hvor det ikke er et spørgsmål om kurs, men om at papirerne blot skal sælges for enhver pris.

"En konkret udenlandsk storinvestor forsøger efter det oplyste, at få afsat danske bankobligationer for tre mia. kr.," oplyser ugebrevet.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs