FinansWatch

Alm. Brand Bank skal betale 13.000 kr. tilbage til ludoman

Pengeinstitutankenævnet har afgjort, at Alm. Brand Bank skal dække et tab på 13.000 kr., som en ludoman brugte på at spille hos en bookmaker. Det skete nemlig uden hustruens samtykke - hun var godkendt til at administrere deres fælles økonomi.

Alm Brand Bank taber sag i ankenævn og skal betale 13.000 kr. tilbage til ludoman. | Foto: /ritzau/TIDSVILDE STINE

En kunde i Alm. Brand Bank får nu 13.000 kr. tilbage, som han har brugt på spil. Det har Pengeinstitutankenævnet afgjort i en ny afgørelse, som også bliver omtalt i Fagbladet 3F.

Sagen handler om, at parret på et tidspunkt fik udbetalt en pensionsopsparing på 197.000 kr. Det blev manden fristet af og brugte 13.000 kr. på spil, som han tabte. Da han har været ludoman i en flerårig periode, har parret dog tidligere gjort hustruen til administrator af deres fælles økonomi.

Alligevel lykkedes det for manden at få flyttet pensionsopsparingen, der ellers var under administration af hustruen, til sin egen konto uden hendes samtykke, hvorefter han satte de 13.000 kr. på højkant og tabte dem.

Pengeinstitutankenævnet nævner derfor i sin afgørelse, at det var forkert at flytte pengene uden hustruens samtykke, hvorfor banken skal dække tabet, som parret mistede ved, at han spillede dem væk.

Ankenævn melder om stigende kortmisbrug på udenlandske natklubber

Nordea-kunde rejser erstatningskrav efter kærlighedsrejse i Nairobi

Studerende klager over bank efter blackout på stripklub  

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs