FinansWatch

Søren Boe: Fundingmarkedet er groet til

Tilliden til de mindre danske banker kan ligge på et lille sted i øjeblikket og det skal ændres fundamentalt inden Alm. Brand og en række andre skal betale staten tilbage i 2013, fastslår topchef i Alm. Brand, Søren Boe Mortensen.

Foto: STROYER TORBEN

Det er ikke sjovt for et lille dansk pengeinstitut at låne penge på det internationale kapitalmarked for tiden. Tilliden til de mindre danske banker led endnu et knæk med Amagerbankens krak, og hvis ikke stemningen ændrer sig markant står mange med alvorlige problemer, når statslånene fra Bankpakke II skal betales tilbage i 2013. Også Alm. Brand. Det fastslår adm. direktør i Alm. Brand Søren Boe Mortensen i et interview med FinansWatch.

”Der skal ske nogle ændringer i fundingsituationen. Men det ønske er vi nok ikke alene om at have. Jeg tror generelt, at det virkelig bliver et problem for branchen, hvis der ikke kommer mere tiltro til de danske banker,” siger Søren Boe Mortensen. Alm. Brand har udstedt obligationer under den individuelle statsgaranti for 6 mia. kr., der udløber i 2013.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs