FinansWatch

Søren Boe Mortensen: Polstret til fremtiden

Med sin seneste aktieemission, der gav et provenu på 1,6 mia. kr., er Alm. Brand rigeligt polstret til de fremtidige krav, der stilles til bank- og forsikringsvirksomheder.

Det fastslår administrerende direktør Søren Boe Mortensen over for RB-Børsen, efter at banken har aflagt et årsregnskab med et underskud på en halv mia. kr.

"I forbindelse med emissionen lavede vi kalkulerne på Skade og Liv i forhold til Solvency II (nye regler for forsikringsselskabers kapital, red.) og Basel III i forhold til banken. Så det vi har arbejdet med op til prospektet var jo netop, hvad er de fremtidige kapitalkrav i denne her koncern og hvad er det vi skal bruge af kapital for håndtere dem efter 2012. Så kapitaludvidelsen var baseret på en samlet kapitalvurdering også for de kommende år, så der burde vi være på plads," siger Søren Boe Mortensen.

Koncernens egenkapital er steget til 1564 mio. kr. fra 1362 mio. kr. i 2009. Bankens egenkapital udgjorde 1,6 mia. kr. ved udgangen af 2010. Den samlede basiskapital udgjorde 2,6 mia. kr., mens solvensprocenten udgjorde 17,9 og kernekapitalprocenten 15,3. For skadesforsikringen var egenkapitalen 1,8 mia. kr. Solvensdækningen i Alm. Brand Forsikring udgjorde 2,7 ultimo 2010. Livkoncernens egenkapital var 1122 mio. kr. ved årets udgang. Overdækningsgraden udgjorde 6,0 pct. og solvensdækningen 227 pct.

Søren Boe: Burde ikke være skelet-angst

God modtagelse af Alm. Brand-regnskab

Regnskab: Alm. Brand venter overskud i 2011

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs