FinansWatch

Pengeinstitutter

Handelsbanken skal have ny topchef

Handelsbanken topchef, Anders Bouvin, har bedt om at træde tilbage til 31. august næste år. Dermed skal banken på udkig efter en ny adm. direktør.

Tilsynet uddeler en håndfuld påbud efter hvidvaskbesøg i arbejderbank

Finanstilsynet har været på besøg i Arbejdernes Landbank med fokus på, hvor godt styr der er på hvidvaskområdet i banken. Besøget udløser seks påbud, som blandt andet går på, at risikoen for terrorfinansiering skal indgå i bankens risikovurdering, og at der skal udpeges et direktionsmedlem som er ansvarlig for, at banken opfylder kravene i hvidvaskloven.

Dansk uddannelse af investeringsrådgivere når milepæl 10 år efter finanskrisen

10 år efter finanskrisen er certificering og test af finansielle kundskaber blevet dagligdag i finanssektoren. Forleden blev certifikat nr. 10.000 af de såkaldt røde certifikater overrakt til en investeringsrådgiver. Hun mener, det godt kan være lidt af en sur pligt at læse op på teorien, men det føles godt, når det er gjort.

Jarlov: Dybt alvorligt hvis Danske Bank bevidst har tilbageholdt oplysninger

Hvilke oplysninger har Finanstilsynet fået fra Danske Bank, mens banken selv har udarbejdet sin hvidvaskredegørelse? Det var et af de centrale spørgsmål på tirsdagens samråd i Folketingets Erhvervsudvalg. Dette er Finanstilsynet i gang med at undersøge, oplyste erhvervsministeren, der samtidig fastslog, at det er dybt alvorligt, hvis banken bevidst har tilbageholdt information over for tilsynet.

SEB henter IR-chefen i Pandora

Den nu snart tidligere chef for investor relations i Pandora, Magnus Thorstholm Jensen, har fået nyt job som senioranalytiker i SEB. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Pandora.

Disse banker vokser mest på udlån

Fra første halvår 2017 til første halvår 2018 har størstedelen af de danske banker fået gang i udlånsvæksten. Det gælder særligt de mindre banker. Det viser en opgørelse over halvårsregnskaberne, som FinansWatch har foretaget.

Tendens for nedskrivninger fortsætter: Bankerne afsætter mindre til tab

Bankerne har generelt nedskrevet langt mindre på udlån i første halvår af 2018 i forhold til samme periode sidste år, hvor niveauet i forvejen var lavt. Det viser en opgørelse over bankernes halvårsregnskaber, som FinansWatch har foretaget. Rapport fra tilsynet har advaret mod udviklingen.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere