FinansWatch

Mæglerhus revses for kontroversielt forretningskoncept

Willis Towers Watson bevæger sig på kanten af loven med et nyt koncept, der skal øge indtjeningen hos forsikringsmægleren. Det skriver Inside Business.

Foto: Colourbox

Landets største forsikringsmægler, Willis Towers Watson, har lanceret et koncept, hvor forsikringsselskaberne kan betale ekstra for at få ekstra oplysninger om kommende forsikringsudbud. Konceptet kaldes Carrier Connect, men det kan være på kant med lovgivningen. Det skriver Inside Business.

For mens den officielle pris for at få adgang til de ekstra oplysninger er mellem 475.000 og 2 mio. kr. om året per forsikringsselskab, er flere forsikringsselskaber blevet præsenteret for en prissætning på en procentsats i forhold til præmierne, som Willis' kunder lægger i det enkelte selskab. Dette minder dog om den provision, som Finanstilsynet satte en stopper for i 2006, da mæglerne skal være kundens mand og ikke forsikringsselskabernes forlængede arm.

Det har skabt røre i branchen, og brancheorganisationen Forsikring & Pension udtrykker, at man ser med alvor på sagen. Hos Willis erkender man, at præsentationen af procentsatsen var en fodfejl.

"Det er rigtigt, at denne procentsats fremgik af enkelte af vores første præsentationer. Det var nok ikke udtrykt klart nok, specielt ikke når prissætningen af Carrier Connect er en pris, der er afhængig af de ydelser, som selskabet ønsker at købe, samt naturligvis omfanget af ydelserne. Tanken med procentsatsen var således blot at illustrere, at et stort forsikringsselskab med mange kunder skal betale mere end et mindre forsikringsselskab, fordi Willis skal udføre mere arbejde for et større selskab,” siger Lars Gundorph, adm. direktør i Willis Towers Watson, til Inside Business.

Mæglere spår prisstigninger på it-forsikringer

Pensionsmægler: Stor interesse for at placere frie midler

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere