FinansWatch

Pensionsselskaber frygter stor rådgivningsopgave ved nyt udspil

Regeringens pensionsudspil har sendt pensionsselskabernes rådgivere på overarbejde, skriver Finans. Det er nemlig langt fra nemt at gennemskue, hvad udspillet betyder for den enkelte, og om det løser det såkaldte samspilsproblem.

Forleden fremlagde regeringen sit udspil til ændringer på pensionsområdet. Det har til hensigt at få flere danskere til at spare op til pensionen og mindske det såkaldte samspilsproblem, hvor det for nogle danskere ikke kan betale sig at spare op på grund af modregning i offentlige ydelser.

Men det er ikke nogen let gennemskuelig løsning, som regeringen er kommet med, mener pensionskasserne, som i øjeblikket regner på udspillet, og hvad det betyder for medlemmerne. Det skriver Finans.

Normalt er de 50-55-årige, hvis børn er flyttet hjemmesfra, blevet rådgivet til at spare op i frie midler eller afbetale gæld, og selv det også tyder på, at det vil holde stik med regeringens forslag, så er svaret ikke simpelt, siger forbrugerøkonom Carsten Holdum, PFA Pension:

"Der er lavet en ultramatematisk løsning, som gør, at det akkurat betaler sig at spare op til pension, hvis man er en normal person. Men man er nødt til at få regnet på det individuelt, for det vil ikke være en økonomisk fordel for alle, der i dag er i 50’erne at skyde ekstra penge ind på pension frem for at bruge dem på anden vis. Vi frygter, at det her bliver en meget stor rådgivningsopgave," siger han til Finans.

Pensionsbranchen: Regeringen skaber nyt samspilsproblem

Fels om pensionsforslag: Skridt i den rigtige retning, men...

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs