FinansWatch

Forca finder ny formand hos DIP

Carsten Koch stopper efter seks år som bestyrelsesformand i administrationselskabet Forca A/S, der servicerer pensioner for over 560.000 danskere. Den nye formand kender rollen fra pensionskassen DIP.

Peter Falkenham, bestyrelsesformand, Forca. | Foto: Forca PR

Efter seks år på posten bliver Carsten Koch afløst som bestyrelsesformand i Forca A/S, der servicerer en lang række pensionsselskaber. Det meddeleler selskabet i en pressemeddelelse.

Ny mand i formandsstolen bliver Peter Falkenham, som også er bestyrelsesformand i DIP, Danske civil- og akademiingeniørers pensionskasse. Han har tidligere blandt andet været Group COO i Tryg A/S og skal være med til at fortsætte udviklingen.

"Peter Falkenham skal som ny formand fortsætte arbejdet med, at Forca som outsourcingpartner udvikler kvaliteten af sine services, videreudvikler sine digitale tilbud og automatiseringsgrad og opnår endnu flere stordriftsfordele," skriver Forca i en pressemeddelelse.

Administrationsselskabet servicerer i dag over 560.000 danskeres pension for PKA, Lærernes Pension, Pædagogernes Pension og Norli Pension og administrerer en balancesum på over 400 mia. kr.

"Forca er helt unik i den danske pensionsbranche og den eneste rendyrkede pensionsservicevirksomhed i Danmark. Forca er kommet langt med denne forretningsmodel, som vi tror kan udvikles og udbredes yderligere," siger Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA og næstformand i Forcas bestyrelse.

I meddelelsen takker Peter Damgaard Jensen også den afgående formand for sit virke og nævner blandt andet, at Forcas enhedsomkostninger under Carsten Koch fra 2013 til 2016 er reduceret med over 100 kr. per pensionsopsparer via automatisering, effektivisering og digitalisering.

"Bestyrelsen takker Carsten Koch for hans arbejde som formand. Nye kunder som Norli Pension og senest Industriens Pension er begge en direkte konsekvens af kvalitet til en konkurrencedygtig pris og, at Forca med sit agile udviklingssetup er i stand til at tilbyde skræddersyet stordrift, så man som uafhængigt pensionsselskab kan opnå stordriftsfordele og samtidig bevare sin selvstændighed. Dette er i høj grad Carsten Kochs fortjeneste," udtaler Peter Damgaard Jensen videre.

Peter Falkenham indtræder i Forcas bestyrelse og overtager formandsposten tirsdag den 15. august.

Mere fra FinansWatch

Cheføkonom: Nuancerne er svære at indfange under en konverteringsgalop

Når renterne ræser op, som vi særligt så i foråret, åbner det op for en række konverteringsmuligheder for danske boligejere, men det kan være en udfordring at rådgive og ramme kunderne korrekt, lyder det fra cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig. Han efterlyser flere nuancer i debatten om konverteringer

Tidligere cheføkonom i Finanstilsynet regner på ESG-risiko i oliebyen Abu Dhabi

Et skifte fra lave Laksegade og Danske Bank til de tårnhøje kontorbygninger i skoldhede Abu Dhabi har ikke bare geografisk været et stort skifte for Niels Storm Stenbæk. I det olierige område spiller han med, når de stadig unge finansnationer skal forsøge at integrere arbejdet med ESG og møde konkurrencen fra verden omkring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs