FinansWatch

Optakt til Topdanmark-regnskab: Underliggende godt kvartal i vente

Forsikringskoncernen Topdanmark får et godt resultat for andet kvartal, forventer analytikerne.

Foto: Topdanmark billedarkiv

Regnskabet for andet kvartal fra forsikringskoncernen Topdanmark ventes ikke at indeholde noget specielt ud over tallene, der ventes at vise et underliggende godt resultat.

Det fremgår af estimater indsamlet af Ritzau Estimates, og holdningen deles i store træk af analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen.

Samlet set ventes kvartalsregnskabet at vise en lille præmievækst, fint forsikringsteknisk resultat, pænt, men dog lavere, investeringsresultat og derfor et lidt lavere nettooverskud.

Sydbanks analytiker venter fortsat en lille vækst på toplinjen, bruttopræmierne.

"Der vil være fremgang i privatsegmentet, men ikke de samme vækstrater som i første kvartal, mens erhvervssegmentet fortsat vil trække den anden vej," vurderer han.

Analytikerne, der har leveret estimater til Ritzau Estimates, venter, at bruttopræmierne stiger til 2245 mio. kr. fra 2228 mio. kr. i andet kvartal sidste år eller, hvilket svarer til en vækst på 0,7 pct.

Da erstatningsudgifterne samlet set ventes på et lavt niveau grundet generelt godt vejr - skybruddene kom først i tredje kvartal - ses det forsikringstekniske resultat - den underliggende drift - bedret.

Der er gode underliggende elementer til at lave et godt forsikringsteknisk resultat trods øgede omkostninger til selskabets digitaliserings- og effektiviseringsprogram, der blev meldt ud i forbindelse med årsregnskabet for 2016.

Topdanmark vil spare penge gennem digitalisering og effektivisering. Det vil koste på resultaterne på den korte bane, men i løbet af få år have betalt sig tilbage igen. Det sagde administrerende direktør Christian Sagild til Ritzau Finans efter forsikringsselskabets årsregnskab.

Det forsikringstekniske resultat vil ifølge analytikernes vurdering ende på 341 mio. kr. mod 302 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Sydbank er på linje med den spådom.

"Jeg venter, at forsikringsresultatet bliver positivt og fint, men lavere end sidste år," vurderer Mikkel Emil Jensen.

Han forventer desuden, at Topdanmark opjusterer forventningerne til 2017.

For øjeblikket har Topdanmark en "modelmæssig resultatprognose", der lyder på 1100-1200 mio. kr., hvilket blev opjusteret fra 900-1000 mio. kr. efter første kvartal.

Præmievæksten ventes at blive "let positiv", hvilket blev opjusteret efter første kvartal, hvor den lød på "nul".

Combined ratio, der groft sagt sætter erstatninger i forhold til præmier, ventes omkring 89 fra tidligere 91-92 eksklusive afløbsgevinster.

Topdanmark ændrede for nyligt måden at udbetale udbytte fra aktietilbagekøb til direkte udbytte, der udloddes en gang området.

Tidligere ændrede forsikringskoncernen tilbagekøbet løbende i takt med resultaterne, men den udmeldte udbyttepolitik venter Sydbank fastholdt.

"Jeg tror ikke, at de ændrer på udbyttemeldingen om at udbetale "minimum 70 pct." af overskuddet nu. Den vil nok blive fastholdt året ud, til årsregnskabet, hvor det så nok vil nå noget højere," skønner Mikkel Emil Jensen.

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere