FinansWatch

Kreditforsikringer tæt på niveuaet før krisen

Virksomheder er igen begyndt at købe forsikringer for at sikre sig mod dårlige betalere, viser tal fra Finanstilsynet.

Foto: Colourbox

Virksomhederne vil igen forsikre sig mod konkurser og dårlige betalere. Tal fra Finanstilsynet viser, at forsikringsselskabernes indtægter fra kreditforsikringer er tæt på niveauet inden krisen. Det skriver Berlingske Business.

Hvor forsikringsselskabernes præmieindtægter fra kreditforsikringer i 2007 lød på 419 mio. kr., faldt det i 2008 til 210 mio. kr. Siden er tallet i 2015 steget til 417 mio. kr., skriver avisen.

Hos Tryg Garanti, der er en af de største aktører på området, fortæller direktør Mads Løgstrup, at selskabet det seneste år har haft en vækst i kreditforsikringerne på 30 pct. Ifølge ham lokkes virksomhederne også af, at Tryg laver en kreditvurdering af køberne.

"Det er helt klart en tendens, at især små og mellemstore virksomheder gerne vil forsikre deres tilgodehavender. I dag er verden en anden end for 30 år siden, og man kender ikke på samme måde sine kunder, nogle af dem er udenlandske, og der er derfor behov for en ekstra sikkerhed," siger han til avisen.

Forsikringsselskaber afviser dårlige betalere

Wells Fargo skal undersøges for fusk med forsikringer

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere