FinansWatch

Vagthund retter snuden mod forsikringsselskabers underskudsforretning

Finanstilsynet har indstillet sit overvågne øje på syge- og ulykkesforsikringer, der i øjeblikket bliver solgt med underskud på grund af hård konkurrence.

Jan Parner, Finanstilsynet. Foto: Henrik Clifford, Finanstilsynet

Der er hård konkurrence blandt pensions- og forsikringsselskaberne, og der bliver derfor solgt syge- og ulykkesforsikringer med underskud, som PFA Pensions adm. direktør, Allan Polack, også fortalte FinansWatch i forbindelse med pensionsselskabets årsregnskab.

Finanstilsynet har nu rettet sit fokus mod tendensen, skriver Børsen.

Over for avisen bekræfter PFA, Nordea Liv & Pension, Topdanmark Livsforsikring og AP Pension, at de har fået henvendelser fra Finanstilsynet.

"Finanstilsynet har konstateret, at konkurrencen på liv- og pensionsområdet har bidraget til, at nogle selskaber sælger syge- og ulykkesforsikringer med underskud," siger Jan Parner, vicedirektør i Finanstilsynet, til Børsen.

Tilsynet har i første omgang bedt selskaberne om at redegøre for deres hensættelser til syge- og ulykkesforsikringer, og hvordan selskaberne finansierer underskuddet på salget af forsikringerne.

Tre år med underskud i PFA

Tager man PFA som eksempel, så fik selskabet i 2016 et underskud på syge- og ulykkesforsikring på 490 mio. kr. Det er et fald i forhold til årene før, hvor underskuddet var på 665 mio. kr. i 2015 og på en kvart milliard i 2014. Dermed har der været underskud tre år i træk.

"Vi kan se, at priserne ude i markedet, når vi byder på kunder, stadig er under stærkt pres. Der er en tendens til produktet "Tab af erhvervsevne" bliver presset meget langt ned, så jeg kan ikke sige, at vi kommer ned i nul, men vi kommer længere ned," sagde Allan Polack til FinansWatch i forbindelse med årsregnskabet.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere