FinansWatch

Syge- og ulykkesforsikringer giver pensionsselskaber milliardtab

Konkurrencen på syge- og ulykkesforsikringer er så hård, at pensionskasserne giver rabatterne i en grad, så de syv største selskaber har tabt 2,5 mia. kr. på to år, skriver Børsen.

Adm. direktør i SEB Pension, Søren Lockwood Foto: SEB

For at vinde nye kunder har pensionsselskaberne dumpet priserne på syge- og ulykkeforsikringer i så stor stil, at det koster dem kæmpe tab, skriver Børsen.

Alene i de seneste to år har de syv største selskaber har 2,5 mia. kr., viser en opgørelse fra rådgivningsvirksomheden Fpension baseret på selskabernes regnskaber. Alene PFA har tabt over 1,1 mia. kr på syge- og ulykkeforsikringer i de seneste to år. Samtidig med at priserne er bund, er der en kraftig vækst i udbetalingerne inden for især stress. Her har SEB Pension f.eks. oplevet en fordobling siden 2013, fortæller adm. direktør Søren Lockwood (billedet):

"For kunderne er pensionsbranchen en industri, hvor vi ligner hinanden, og der er mange udbydere i et marked, som ikke vokser. I konkurrencen er prisen på tab af erhvervsevneforsikringer meget synlig," siger han og tilføjer, at SEB gerne vil hæve priserne, men at konkurrencen lige nu er for hård.

Til Børsen fortæller flere selskaber, at man gerne ser en bedre balance mellem udgifter og indtægter på ulykkes- og forsikringsområdet, men ingen melder sig parat til at hæve priserne lige med det første.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere