FinansWatch

Vækstfonden alene om smånoteringer

Vækstfonden vil gerne have gang i det danske marked for små børsnoteringer, men de danske pensionsselskaber ønsker større volumen. Det skriver Børsen.

Anders Schelde, investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension. | Foto: Lars Krabbe

I sidste uge meddelte statens venturefond, Vækstfonden om en ny strategi, der skal føre til flere børsnoteringer af mindre danske selskaber. Men pensionsselskaberne vil ikke være med, skriver Børsen.

"Vi er altid på udkig efter spændende investeringsmuligheder. Og vi vil alt andet lige helst sætte vores penge til at arbejde i nærheden af os selv, og det er godt for os, fordi vi har adgang til flere informationer. Når vi er på hjemmebane, kan vi investere mere sikkert. Men vi er også nødsagede til at se på den tid vi bruger på vores investeringer, og her spiller volumen en rolle", siger Anders Schelde, investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension til Børsen.

Også PFA kalder Vækstfondens initiativ for positivt, men peger også på, at investeringerne skal haven en vis størrelse, før end det har interesse. ATP viser dog interese, hvis ellers gevinsten kan stå mål med risikoen, siger chefen for danske aktier, Claus Berner Moe.

Mere fra FinansWatch

Formuepleje justerer igen på udtrædelsesgebyr

Et par uger efter, at kapitalforvalteren opjusterede det såkaldte indløsningsfradrag i 12 investeringsprodukter som konsekvens af udfordringerne med mange tabsgivende investeringer, bliver det igen billigere for investorerne at udtræde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs