FinansWatch

Kontroversiel aktør splitter pensionsbranchen

Landets store pensionsselskaber nægter at samarbejde med pensionsmægleren APC. Det skriver Insidebusiness.

Skandia er et af de selskaber, der samarbejder med APC.

Landets største pensionsselskaber nægter at indgå administrationsaftaler med den fremadstormende mæglervirksomhed APC, som derfor kun kan sende pensionskunder til tre mindre aktører. Det skriver Insidebusiness.

APC (tidligere AON Private Consulting) er en fremadstormende spiller på det danske pensionsmarked. Konceptet er, at man med opsøgende salg går efter blandt andet sovende privatkundeordninger, som sygner hen i de store pensionsselskaber, der til gengæld tager sig godt betalt for at passe pensionsformuerne. I modsætning til de normale mæglerselskaber som Aon, Mercer og Willis Towers Watson er det altså indtil videre privatkundemarkedet, man går efter.

Men det er kun Skandia, Topdanmark Liv og AP Pension, som vil deltage og levere priser, som gør, at de kan indgå i sammenligningerne og dermed blive valgt af kunderne på APC’s platform. Og det er på kant med mæglerloven (bekendtgørelse om betaling af visse omkostninger for livsforsikringsvirksomhed), mener Peter Lindblad.

”Det fremgår, at vælger kunden en mægler, så skal selskabet nedsætte omkostningerne for kunden med den ydelse, der er leveret af en mægler. Det har de valgt at se bort fra i Danica, Nordea, PFA og SEB. De bruger eget distributionskorps – og skal der mægler på, bliver omkostningen til APC bare lagt oven i prisen. Så er det dobbelt op, og kunden skal betale for begge dele. På den måde prissætter de sig ud af vores platform. Om det skyldes manglende lyst til at være transparent, ved kun de selv,” siger direktør og hovedaktionær APC Peter Lindblad.

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere