FinansWatch

Kontroversiel aktør splitter pensionsbranchen

Landets store pensionsselskaber nægter at samarbejde med pensionsmægleren APC. Det skriver Insidebusiness.

Skandia er et af de selskaber, der samarbejder med APC.

Landets største pensionsselskaber nægter at indgå administrationsaftaler med den fremadstormende mæglervirksomhed APC, som derfor kun kan sende pensionskunder til tre mindre aktører. Det skriver Insidebusiness.

APC (tidligere AON Private Consulting) er en fremadstormende spiller på det danske pensionsmarked. Konceptet er, at man med opsøgende salg går efter blandt andet sovende privatkundeordninger, som sygner hen i de store pensionsselskaber, der til gengæld tager sig godt betalt for at passe pensionsformuerne. I modsætning til de normale mæglerselskaber som Aon, Mercer og Willis Towers Watson er det altså indtil videre privatkundemarkedet, man går efter.

Men det er kun Skandia, Topdanmark Liv og AP Pension, som vil deltage og levere priser, som gør, at de kan indgå i sammenligningerne og dermed blive valgt af kunderne på APC’s platform. Og det er på kant med mæglerloven (bekendtgørelse om betaling af visse omkostninger for livsforsikringsvirksomhed), mener Peter Lindblad.

”Det fremgår, at vælger kunden en mægler, så skal selskabet nedsætte omkostningerne for kunden med den ydelse, der er leveret af en mægler. Det har de valgt at se bort fra i Danica, Nordea, PFA og SEB. De bruger eget distributionskorps – og skal der mægler på, bliver omkostningen til APC bare lagt oven i prisen. Så er det dobbelt op, og kunden skal betale for begge dele. På den måde prissætter de sig ud af vores platform. Om det skyldes manglende lyst til at være transparent, ved kun de selv,” siger direktør og hovedaktionær APC Peter Lindblad.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs