FinansWatch

Medie: Kraftig stigning i pensionsbranchens omkostninger

Omkostningerne i de danske pensionsselskaber, som administrerer firmapensioner, er steget kraftigt de seneste fire år, viser en ny opgørelse.

Foto: Colourbox

Hos 10 af de største pensionsselskaber er omkostningerne steget kraftigt de seneste fire, og bare fra 2013 til 2014 er otte ud af 10 selskabernes omkostninger også vokset, viser en opgørelse, Økonomisk Ugebrev har lavet.

I Danica er omkostningerne steget med 27 pct., det seneste år, og i Skandia er de omkostninger, det koster at få forvaltet pensionerne, 59 pct. højere end året før.

"Jeg ser det som et udtryk for, at det sjældent er de dyreste selskaber, der er de bedste til at forvalte danskernes pensioner. Tag et selskab som Danica, hvor omkostninger til indirekte investeringer vokser dramatisk. Men her har afkastet bestemt ikke været det bedste. Man skal passe på med den slags skjulte omkostninger, de betyder rigtigt meget for, hvad man i sidste ende får ud af et livs opsparing til pension," siger Anders Valdemar Juhl, der er pensionsrådgiver i UvildigRåd.

I Sampension falder omkostningerne, fordi selskabet i højere grad benytter sig af indeksinvestering, og hos SEB Pension har man nedbragt sin beholdning i dyre fonde, hvilket også giver sig til kende gennem lavere omkostninger.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere