FinansWatch

Lægernes Pensionskasse får ny direktør fra ATP

Adm. direktør i Lægernes Pensionskasse, Niels Lihn Jørgensen, går på pension, og derfor har selskabet været på rov hos ATP for at finde sin nye topchef.

Lægernes Pensionskasse får ny adm. direktør 1. august, og valget er faldet på Chresten Dengsøe, som kommer fra en stilling som matematisk direktør i ATP. Det skyldes, at den hidtidige topchef, Niels Lihn Sørensen, går på pension efter at have siddet i stillingen i 25 år.

"Lægernes Pensionskasse har udviklet sig fra at være en traditionel pensionskasse til en alsidig virksomhed med dybe kompetencer inden for pensions- og bankvirksomhed. Samtidig har lægernes behov ændret sig, og der stilles i dag flere krav til pensionskasser end tidligere. Det er nogle af de væsentligste opgaver, Chresten Dengsøe kommer til at stå i spidsen for som ny adm. direktør," siger Linda Nielsen, bestyrelsesformand i Lægernes Pensionskasse og Lægernes Pensionsbank, i pressemeddelelsen.

Her fortæller hun også, at Chresten Dengsøe har kompetencer inden for både pension, risikostyring, ledelse og investering, og han kommer til både at have det overordnede ansvar for pensionskassen samt ansvaret for Lægernes Pensionsinvestering.

”Jeg er rigtigt glad for muligheden og glæder mig til at arbejde sammen med mine nye kolleger og med lægerne. Pensionskassen og banken spiller en vigtig rolle for lægernes økonomi, privat og i forhold til deres praksis. Jeg ser meget frem til at skabe resultater til gavn for lægerne og deres familier,” siger den nyudnævnte direktør i pressemeddelelsen.

Chresten Dengsøe har tidligere været ansat i Codan, Nordea og Finanstilsynet. Han er uddannet aktuar fra Københavns Universitet og Executive MBA fra IMD i Schweiz.

Mere fra FinansWatch

Cheføkonom: Nuancerne er svære at indfange under en konverteringsgalop

Når renterne ræser op, som vi særligt så i foråret, åbner det op for en række konverteringsmuligheder for danske boligejere, men det kan være en udfordring at rådgive og ramme kunderne korrekt, lyder det fra cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig. Han efterlyser flere nuancer i debatten om konverteringer

Tidligere cheføkonom i Finanstilsynet regner på ESG-risiko i oliebyen Abu Dhabi

Et skifte fra lave Laksegade og Danske Bank til de tårnhøje kontorbygninger i skoldhede Abu Dhabi har ikke bare geografisk været et stort skifte for Niels Storm Stenbæk. I det olierige område spiller han med, når de stadig unge finansnationer skal forsøge at integrere arbejdet med ESG og møde konkurrencen fra verden omkring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs