FinansWatch

Lægernes Pensionskasse får ny direktør fra ATP

Adm. direktør i Lægernes Pensionskasse, Niels Lihn Jørgensen, går på pension, og derfor har selskabet været på rov hos ATP for at finde sin nye topchef.

Lægernes Pensionskasse får ny adm. direktør 1. august, og valget er faldet på Chresten Dengsøe, som kommer fra en stilling som matematisk direktør i ATP. Det skyldes, at den hidtidige topchef, Niels Lihn Sørensen, går på pension efter at have siddet i stillingen i 25 år.

"Lægernes Pensionskasse har udviklet sig fra at være en traditionel pensionskasse til en alsidig virksomhed med dybe kompetencer inden for pensions- og bankvirksomhed. Samtidig har lægernes behov ændret sig, og der stilles i dag flere krav til pensionskasser end tidligere. Det er nogle af de væsentligste opgaver, Chresten Dengsøe kommer til at stå i spidsen for som ny adm. direktør," siger Linda Nielsen, bestyrelsesformand i Lægernes Pensionskasse og Lægernes Pensionsbank, i pressemeddelelsen.

Her fortæller hun også, at Chresten Dengsøe har kompetencer inden for både pension, risikostyring, ledelse og investering, og han kommer til både at have det overordnede ansvar for pensionskassen samt ansvaret for Lægernes Pensionsinvestering.

”Jeg er rigtigt glad for muligheden og glæder mig til at arbejde sammen med mine nye kolleger og med lægerne. Pensionskassen og banken spiller en vigtig rolle for lægernes økonomi, privat og i forhold til deres praksis. Jeg ser meget frem til at skabe resultater til gavn for lægerne og deres familier,” siger den nyudnævnte direktør i pressemeddelelsen.

Chresten Dengsøe har tidligere været ansat i Codan, Nordea og Finanstilsynet. Han er uddannet aktuar fra Københavns Universitet og Executive MBA fra IMD i Schweiz.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere